Låneguide: Få bedre overblik over dine lånemuligheder

Sponsoreret af Lead Supply

Når man overvejer at tage et lån, er der mange ting at sætte sig ind i. Det kan både være uoverskueligt og svært at gennemskue. 
Derfor er det en god idé at bruge en låneguide, som kan hjælpe med at sætte én ordentlig ind i, hvad man særligt skal holde øje med.

Det er vigtigt at være velinformeret, inden man beslutter sig for at tage et lån. Alternativet kan være at man ender op med det forkerte lån, eller ét som er alt for dyrt. 
Netop derfor, kan det være en god idé at bruge en låneguide til at navigere på lånemarkedet. Du kan blandt andet benytte låneguiden på Ekstrabladet.dk, som kommer ind på langt de fleste begreber, lånetyper og faldgruber.

Man skal huske på, at det sjældent er 100% gratis at låne penge, men med en låneguide kan du blive bedre rustet til at kunne lokalisere det bedste og billigste lån for dig. En låneguide giver ligeledes et overblik over de overordnede typer af lån som eksempelvis forbrugslån, samlelån, billån, privatlån mm

Sammenligning af lån og tilbud

At sammenligne lån giver dig både bedre overblik og gennemsigtighed. Det giver dig de bedste forudsætninger for at vælge det rigtige lån, til lige præcis dine behov. Indledningsvist er det essentielt at overveje, hvilket lån, som passer til dine økonomiske omstændigheder. Alt efter hvad du skal bruge lånet til, vil der være forskellige overvejelser som du bør gøre dig.

Faktorer som du særligt skal være opmærksom på, er primært renter, løbetider, gebyrer og ikke mind ÅOP. ÅOP er særlig vigtigt, da den står for de Årlige Omkostninger i Procent. Dette skal du være ekstra opmærksom på, da det har en afgørende betydning for hvor dyrt dit lån bliver. Her kan du igen, læne dig op af en låneguide for, at forstå præcis, hvordan disse faktorer påvirker hinanden. Det vil være disse betingelser og krav, der afgør, hvor dyrt dit lån bliver. Når du kender ÅOP kan du nemmere afgøre om et lån er dyrt eller billigt. 

Lånekrav og betingelser

Der er forskellige krav og betingelser som du, som potentiel låner, bliver vurderet ud fra. Alder, indkomst, RKI og dansk statsborgerskab er afgørende faktorer for om du få bevilget et lån eller ej. Hvis du ikke lever op til de nødvendige krav, vil du typisk ikke kunne optage et lån og blive afvist i den indledende ansøgningsproces. Men det er også netop disse personlige og økonomiske betingelser, som kan være afgørende for hvilket lån, der passer til din situation.

Typisk vil en låneguide og/eller en låne sammenligningstjeneste kunne give dig et overblik over hvilket lån, som du eventuelt vil blive godkendt til. Ikke mindst hvilket lån, der er mest fordelagtigt for dig at tage. Et generelt råd er altid at læse det, der står med småt rigtig grundigt. Det er typisk her, at en låneudbyder vil uddybe vilkårene for lånet.  

Sammenlægning af lån med samlelånDer er flere muligheder for at omlægge sit lån og eventuelt kigge på, hvordan man kan spare penge på diverse gebyrer. Har man i forvejen flere lån man betaler af på, kan man undersøge muligheden for at sammenlægge sine lån, med et såkaldt samlelån. Denne lånetype indebærer, at man optager et nyt og større lån, for at betale sine mindre lån ud. Det kan i visse tilfælde være en fordelagtig og billigere løsning, da man kan spare penge på renter og gebyrer. Har du dyre forbrugslån er der en sandsynlighed for at du både kan spare penge og i blive hurtigere gældfri med et samlelån. Men sørg for at undersøge tingene først, et samlelån er ikke altid en løsning som vil være fordelagtig. Det kommer an på din økonomiske situation, så sørg for at undersøge tingene til bunds. En god tommelfingerregel er, at man kun skal tage et lån, som man råd til at betale tilbage – og aldrig lån flere penge end højest nødvendigt.