Få dit sæbebehandlede gulv sat i flot stand

Er dit hus eller din lejlighed udrustet med smukke, lyse gulve af den sæbebehandlede slags? Så læs med her, og få tips til vedligeholdelse af dine flotte trægulve.

Hvad gør jeg hvis mit sæbebehandlede trægulv er blevet mat og trist?

Der er få gulve der kan overstråle et sæbebehandlet trægulv. Et trægulv, som er helt nybehandlet med sæbe, får en overflade der stråler med et nærmest overjordisk hvidligt skær, og som føles silkeglat under fødderne.

Når et trægulv behandles med fed, hvid sæbe i forbindelse med at det bliver anlagt, skures sæben grundigt ned i træværkets overfladiske fibre. Her danner det en fed hinde, der fungerer som beskyttelse mod slitage, og som skaber en barrierer der forhindrer spildte væsker i at indlejre sig i træværket.

Denne hinde skal stedse vedligeholdes gennem ugentlig vask med sæbespåner. Ellers går den til – og så er det at gulvet bliver grimt.

Når hinden er forsvundet, kan den ikke genskabes ved hjælp af gulvvask. Samtidig vil du ikke, uanset hvor grundigt og hyppigt du end vasker dit gulv, kunne komme de grimme pletter til livs, som opstår når træværket pludselig er ubeskyttet og sårbart.

Så er der ikke andet for end at starte forfra på en frisk. Og til dette formål kan du med fordel alliere dig med dit lokale gulvfirma, som kan hjælpe dig med en professionelt udført gulvafslibning.

Kan jeg ikke bare selv fikse det slidte trægulv?

I princippet er der intet til hinder for at du selv sliber dit gulv. Dette kan du gøre ved hjælp af en særlig maskine til afslibning af gulve, som kan lejes hos et byggemarked. En sådan maskine er forsynet med en roterende sliberondel, som påmonteres sandpapir i varierende kornstørrelser.

Du skal dog være forberedt på, at der her er tale om et endog særdeles slidsomt og tidskrævende stykke arbejde – og at du på ingen måde er garanteret et smukt og holdbart resultat ved egen hjælp. Du vil øge sandsynligheden for et sådant hvis du i stedet får fat på en dygtig og erfaren gulvsliber, som har et rutineret håndelag og det bedste maskinel til sin rådighed. Vedkommende vil nemlig dermed have de stærkeste forudsætninger for at kunne levere varen i form af et lækkert, ensartet gulv, klar til at modtage en ny sæbebehandling.

Du kan altid få et skarpt tilbud på gulvafslibning og sæbebehandling eller anden form for efterbehandling af dit trægulv hos Gulvkanonen – læs mere på gulvkanonen.dk